Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč s velikim je uspjehom proteklog vikenda sudjelovala na renomiranoj međunarodnoj plesnoj manifestaciji Dance fest u Novom Sadu. Natjecalo se 60-ak USB-ovki predvođeno trenericom Ivanom Domazet, a osvojile su ukupno 11 prvih, šest drugih i sedam trećih mjesta u juniorskim i seniorskim kategorijama open, jazz i contemporary/modern disciplina. Njihova su postignuća tim vrjednija znajući da je u ovogodišnjem izdanju Dance festa u dvorani SPENS nastupilo više od 2.500 plesača svih uzrasta iz 12 zemalja sa 600 koreografija.

Istaknuti treba uvrštenje seniorske ekipe USB-a u završnu Gala večer s 20 najuspješnijih koreografija cjelokupnog natjecanja, prema ocjenama međunarodnih sudaca – afirmiranih plesača, koreografa i pedagoga. U tom društvu najboljih, one su s koreografijom „Liberation“, koju potpisuje Leonarda Lovreković, s još jednom grupom podijelile visoko četvrto mjesto. Ova je koreografija isječak iz Leonardine autorske predstave „Tebi“, koju je porečka publika nedavno imala prigodu pogledati u gradskom kazalištu u Poreču.

Na pobjednički podij su zasluženo stale i grupe Speed 2 (djevojčice od 10 do 12 godina), Speed (djevojčice od 12 do 14 godina) i Lutkice (djevojčice od 13 do 15 godina). A osim grupnim koreografijama, USB-ovke su se predstavile i pojedinačnim izvedbama i nastupima u paru te na najbolji način prvi put u javnosti prezentirale novoosnovani Sportski plesni klub USB Poreč, čije su također članice. Čestitke tako zaslužuju i Aria Gudić, Viktoria Kalac, Nika Brčić, Lara Brčić, Sara Đukić, Antea Đukić, Ena Kozomara, Julia Brajković, Vita Herak, Emily Jakominić, Jana Šimunović, Lana Zuliani, Laura Kodrnja i Anamarija Posanović uzrasta mladež i starija mladež te seniorke Lana Brčić, Nina Puniš, Gaia Mingon i Lucija Korlević.

- Ne mogu vam ni opisati uzbuđenje i oduševljenje koje još uvijek vlada među našim plesačicama! Presretni smo i jako ponosni na sve njih i na činjenicu da su suci prepoznali i nagradili naše koreografije i izvedbe. Velika je čast istaknuti se u najkonkurentnijim kategorijama, pa i parirati svjetskim prvacima. Iza ovih nagrada je jako puno truda, redovitih treninga i ljubavi prema plesu kojim djeca i mladi predstavljaju naš Poreč i Poreštinu i izvan granica Hrvatske. Osim što smo dobili potvrdu za svoj rad i motivaciju za daljnji napredak, jednako su vrijedni znanja stečena na seminarima, nova iskustva i prijateljstva, kao i povezivanje s drugim klubovima radi buduće suradnje i razmjene, kazala je trenerica i predsjednica udruge USB Ivana Domazet, koja je zajedno s predsjednikom SPK-a USB Poreč Valentinom Gašparinijem brinula da sve protekne u najboljem redu.