U četvrtak, 2. ožujka 2023. u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održalo se 61. hrvatsko natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa - županijsko natjecanje u disciplini Harmonikaški orkestar – I. kategorija.

Natjecatelje je ocjenjivao ocjenjivački sud u sastavu renomiranih pedagoga i glazbenika: Matija Fortuna (predsjednik), Marjan Krajna i Nenad Merle, a natjecanje je podržao i otvorio glavni tajnik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga Josip Burjan.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici velikog harmonikaškog orkestra pod vodstvom dirigentice Anamarije Lovrečić (učiteljica mentorica). Orkestar se natjecao u I. kategoriji (osnovna glazbena škola).

U harmonikaškom orkestru nastupaju učenici harmonike: Martina Bošnjak, Diego Damijan, Adrian Deković, Ajdin Džafić, Ivano Ivetić, Emili Jurcan, Leo Jurković, Eva Korlević, Impreza Legović, Ellen Leporiz, Armin Mešić i Laura Velenik.

Učenici su svojim nastupom osvojili I. nagradu (95,33 bodova) i tako se plasirali na sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati u travnju.

Harmonikaški orkestar nastupao je u koncertnoj dvorani koju su ispunili roditelji, prijatelji, bivši članovi harmonikaškog orkestra, učitelji koji su svojim dolaskom podržali orkestar. Publika je bila oduševljena napretkom, muziciranjem i skladom harmonikaškog orkestra. Zadovoljstvo nam je da smo mogli u porečkoj školi prisustvovati ovako važnom natjecanju te dati podršku našim vrijednim učenicima. Ovim izvrsnim rezultatom i osvojenom prvom nagradom učenici harmonikaškog orkestra još su jednom potvrdili svoju marljivost, upornost i stekli još jači osjećaj zajedništva i timskog rada koji je od iznimne važnosti u zajedničkom muziciranju i razvoju svakog učenika.