Drago mi je da Vas mogu obavijestiti da su naši mladi robotičari članovi udruge za informatiku i robotiku Bit kids 101 iz Fažane imali su 11.06.2022. godine nastupili na devetoj Robotrci na prstenac, tradicionalnom natjecanju u organizaciji Društva za robotiku Istra i Hrvatskog robotičkog saveza. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, vrlo uzbudljivo natjecanje okupilo je 19 timova iz Krka, Punta, Rovinja, Barbana, Medulina, Pule i Fažane.

Našu Udrugu Bit Kids 101 predstavljale su 3 ekipe. Prva ekipa (Luka Hudak, Petar Radošević i Marko Tripković) zauzela je drugo mjesto s 24,5 boda, samo pola iza pobjednika. Titula im je izmakla u zadnjoj vožnji. Druga ekipa (Frane Klarić Tomac, Andrea Dravec i Ugo Šuran) na diobi je četvrtog mjesta s 21,5 bodom. Treća ekipa debitanata (Stefan Andrić i Aleksei Mušković), hendikepirana izostankom trećeg člana, nije mogla ostvariti bolji plasman od 16. mjesta. Za njih je ovo bilo dragocjeno iskustvo.

U pojedinačnoj konkurenciji Luka, Frane i Petar bili su maksimalni sa sve 3 pogođene sride, pa se nalaze u najužoj konkurenciji za slavodobitnika, koji će se proglasiti na finalu 20.8.2022. u Barbanu.

Za takav uspjeh trebat će ponovo biti savršen, jer je konkurencija žestoka.