U subotu 04. lipnja održalo se u Poreču, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije 24.-to svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije. Natjecanja su održana na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra Veli Jože, Sportske dvorane Žatika, kuglane u Obrtničkom domu i streljane u Rovinju. Pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča i supokroviteljstvo svih općina Poreštine domaćin takmičenja bio je Ogranak Poreč.

Okupljene na prostoru boćarske dvorane u ime pokrovitelja i organizatora pozdravio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, Milan Sekušak predstavnik Istarske županije, Miro Sošić predsjednik Ogranka Poreč u ime domaćina, te predsjednik UDVDR Podružnice Istarske županije brigadir Marijan Mužinić koji je ujedno i otvorio natjecanje. Zaželjeli su svim takmičarima da ugodno provedu dan u zajedničkom druženju i sportskom nadmetanju. Delegacija učesnika položila je vijenac na spomen obilježje u Novoj vasi za sve poginule i umrle branitelje iz Domovinskog rata.

Na natjecanju je sudjelovalo šest ogranaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Istarske županije: Bujština, Buzet, Labin, Poreč, Pula i Rovinj, a pridružili su im se i predstavnici Kluba 119. brigade iz Pule.

Natjecanje se održano u pet sportskih disciplina; boćanju, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu,  šahu te igranju briškule i trešeta.

Sveukupni pobjednik natjecanja je ekipa domaćina Ogranka Poreč, drugo mjesto pripalo je ekipi Ogranka Bujštine, a treće ekipi Kluba 119. brigade iz Pule.

U boćanju su najbolji bili boćari iz Rovinjskog ogranka, drugi su bili boćari domaćina Poreča, a treće mjesto je zauzela ekipa iz ogranka Bujština. U kuglanju najbolji su bili kuglači Poreča, drugi u bili kuglači Kluba 119. brigade, a treća je ekipa iz Ogranka Bujština. U streljaštvu su najbolji bili članovi Ogranka Bujština, drugo je mjesto pripalo strijelcima iz Pulskog ogranka, a treće ekipi Kluba 119. brigade. Ogranak Bujština imao je i najbolje šahiste, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Poreča, a treće Rovinja.  U stolnom tenisu prvo mjesto osvojili su članovi Poreča, drugo ekipa Pule, a treće predstavnici Ogranka Bujština. U briškuli i trešetama najbolji je bio par iz Labina, drugo mjesto pripalo je ekipi Poreča, a treće paru iz ogranka Bujština.

Nakon takmičenja i podjele medalja i pokala sudionici su nastavili zajedničko druženje što je i osnovna svrha susreta bivših suboraca, sudionika Domovinskog rata.