Kolumbijski predsjednik Gustavo Petro u nedjelju je rekao da je obustavio primirje s najvećom kriminalnom organizacijom u toj državi, Clan del Golfo, jer je napala policiju.

"Naredio sam oružanim snagama da reaktiviraju sve vojne operacije protiv Clan del Golfo", napisao je Petro u tvitu. "Nećemo im dopustiti da nastave sijati tjeskobu i teror u zajednicama".

Nekoliko minuta kasnije, Petro je napisao: "Napad puškom na policiju od strane Clan del Golfo krši prekid vatre... Oružane snage moraju odmah djelovati protiv mafijaške organizacije".

Reuters navodi da nije mogao odmah potvrditi bilo kakve detalje o napadu.

Prekid vatre s kolumbijskim narkokartelom bio je dio napora da se okonča unutarnji sukob u Kolumbiji u kojem je ubijeno najmanje 450.000 ljudi.

Danima ranije, u radijskom intervjuu 13. ožujka, Petro je optužio skupinu za uništavanje općinskog akvadukta u pokrajini Antioquia tijekom blokada cesta povezanih s prosvjedima neformalnih rudara zlata.

Petro je rekao da je skupina "prekršila primirje" i da ne postoji mogućnost pregovora ako nastave s napadima. (Hina/foto facebook)