Najmanje dvanaest osoba poginulo je u subotu u potresu magnitude 6,8 na obali Ekvadora, prenose mediji, CNN na španjolskom jeziku te portal Primicias. Epicentar potresa bio je u gradu Balao, navodi CNN.

Prema Uredu predsjednika, 11 osoba poginulo je u pokrajini El Oro, a jedna u pokrajini Azuay.

Snažan potres pogodio je Ekvador u subotu, dvanaest minuta iza podneva po lokalnom vremenu. Prema prvim, još nepotvrđenim informacijama koje je objavio EMSC, jačina potresa koji je pogodio obalno područje Guayas, a epicentar je bio oko 80 kilometara južno od Guayaquila, grada u kojem živi više od tri milijuna ljudi, te 60-ak kilometara od grada Cuence iznosila je između 6.7 i 6.9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Najmanje dvanaest osoba poginulo, a među njima i jedno dijete.

Epicentar potresa bio je u gradu Balao, navodi CNN.

Dodaje da je 12 osoba poginulo, a što je objavio predsjednik Guillermo Lasso. Prema Uredu predsjednika, 11 osoba poginulo je u pokrajini El Oro, a jedna u pokrajini Azuay.vPotres, koji je izazvao materijalnu štetu, osjetio se i na sjeveru Perua.

Ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je da se u gradu Cuenci urušilo pročelje i palo na automobil u kojemu je jedna osoba poginula. 

Nije oglašena uzbuna na cunami u regiji, objavio je Nacionalna meteorološka služba Sjedinjenih Država. 

Ekvadorska državna naftna kompanija Petroecuador kazala je da nije bilo izvješća o šteti na postrojenjima te da se "radnje odvijaju normalnim tijekom", prenijela je agencija Reuters. 

Ekvador leži na pacifičkom vatrenom prstenu, a 16. travnja komemorirat će žrtve potresa iz 2016. magnitude 7,8 u kojem je poginulo 600 osoba te su cijele četvrti bile izbrisane, podsjeća španjolski dnevni list El Pais.

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 65 kilometara. Osjetilo ga je više milijuna ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu. 

BNONews javlja kako su još dvije osobe stradale u području Balaoa. Isti izvor javlja i kako je jedna osoba u potresu ozlijeđena na području Perua, prenosi Jutarnji.hr