Najava ruskog predsjednika Vladimira Putina djelomične mobilizacije pokazuje da on nije zainteresiran za mir i znak je njegova očaja, izjavio je u srijedu glasnogovornik Komisije Peter Stano.

“Ruska mobilizacija pokazuje da Putin nije zainteresiran za mir, nego za nastavak svog destruktivnog rata. To signalizira i da je očajan”, izjavio je Peter Stano, glasnogovornik Komisije za vanjsku politiku.

Istaknuo je da Putin igra vrlo opasnu igru i kocka se s nuklearnim oružjem.

Stano dodaje da Putin ne želi pridonijeti rješenju, nego da nastoji produbiti krizu. Istaknuo je da EU nije u ratu s Rusijom, nego da pomaže legitimnu obranu Ukrajinu, njezino pravo na samoobranu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio je u srijedu zapadnim zemljama "svim raspoloživim sredstvima" ugroze li Rusiju i najavio mobilizaciju stotina tisuća ruskih rezervista za nastavak rata u Ukrajini.

Rusija će mobilizirati 300 tisuća rezervista za rat Ukrajini, objavio je ministar obrane Sergej Šojgu.

Netom prije je ruski predsjednik Vladimir Putin objavio prvu djelomičnu mobilizaciju od Drugog svjetskog rata, rekavši da su potrebne dodatne snage za pobjedu u ratu protiv Ukrajine i njezinih zapadnih pomagača. (Hina)