U utakmici 2. kola B skupine EURA u Hamburgu su nogometaši Hrvatske i Albanije odigrali 2-2 (0-1).

Albanci su poveli pogotkom Qazima Lacija u 11. minuti nakon ubačaja Jasira Asanija, a izjednačio je Andrej Kramarić u 74. minuti na dodavanje Ante Budimira. Samo dvije minute kasnije nakon akcije Budimira i Luke Sučića albanski branič Klaus Gjasula je postigao autogol.  U 95. minuti Gjasula postiže gol za izjednjačenje.

U ovoj skupini u četvrtak igraju Italija i Španjolska.

Hrvatskoj ostaje u ponedjeljak, u posljednjem kolu, pobijediti Italiju i nadati se da će to biti dovoljno za plasman u osminu finala.

Ljestvica:

1. Španjolska 1 1 0 0 3-0 3

2. Italija 1 1 0 0 2-1 3

3. Albanija 2 0 1 1 3-4 1

4. Hrvatska 2 0 1 1 2-5 1

Razvijena navijačka zastava u Hamburgu, na Volksparkstadionu oko 30.000 hrvatskih navijača

Nakon Berlina hrvatski navijači "osvojili" su i Hamburg. Uoči susreta 2. kola B skupine EURO-a protiv Albanije hrvatski navijači su preplavili ulice Hamburga, posebno St. Paulija gdje je središte zabave.

Crveni kvadratići zavladali su Hamburgom. Središte St Paulija preplavile su hrvatske zastave, a pravo "ludilo" je nastalo kada je razvučena velika navijačka zastava.

Ekipa iz Crikvenice stigla je i u Hamburg, a zastava dugačka 107 metara, a teška oko 140 kilograma je razvučena u St. Pauliju.

Na Volksparkstadionu se očekuje oko 30.000 hrvatskih navijača, međutim s druge strane imat će dostojnog suparnika, jer je u Hamburgu velika albanska zajednica.

Zbog ranog termina utakmice, navijači su se već u jutarnjim satima počeli okupljati, pjevalo se na sve strane. I to sve pod budnim okom njemačke policije, koja je nekoliko puta putem razglasa upozoravala navijače da ne koriste pirotehniku i dimne bombe.

Policija je potom navijače usmjerila u povorku prema podzemnoj željeznici i stadionu. (Hina)