Labinska škola rukometa za djevojčice i dječake i tvrtka ROCKWOOL Adriatic  danas su  obilježili nastavak suradnje prema kojem će ROCKWOOL 5. godinu za redom osigurati novčana sredstva potrebna za rad škole rukometa za djevojčice i dječake. Na svečanosti okupili su se predstavnici kluba i škole, treneri i više od 200 djevojčica i dječaka koji pohađaju školu rukometa.                                                                 .

IGOR MILETIĆ, predsjednik ženskog rukometnog kluba Rudar naglasio je: „Veliko nam je zadovoljstvo da smo već zakoračili u  petu sezonu labinske škole rukometa pa tako i petu sezonu  naše suradnje sa glavnim sponzorom, tvrtkom  Rockwool.   Dosadašnja podrška i povjerenje u naš projekt škole rukometa od strane tvrtke Rockwool bila je ključna za naš uspjeh i ostvarivanje ambicioznih ciljeva i radujemo se zajedničkim izazovima i uspjesima koji nas očekuju u budućnosti“.

                                                                                                                                                                                                                                                                                            

PATRIK FRANKOVIĆ, predsjednik muškog rukometnog kluba Rudar se osvrnuo na uspjehe: „Prošla sezona za oba kluba u mlađim dobnim skupinama bila jedna od najuspješnijih u zadnjih desetak godina, i to nije slučajnost već rezultat dobrog i napornog rada u organizaciji naše škole rukometa. Suradnja s našim partnerom i njihova predanost zajednici omogućuje nam da nastavimo razvijati mlade talente, potičući ljubav prema sportu i promičući zdrav način života“.

Ova vrijedna suradnja doprinosi izgradnji budućih generacija sportaša, te smo ponosni što imamo partnera poput Rockwoola koji prepoznaje važnost ulaganja u lokalnu zajednicu i razvoj mladih talenata. Stoga, želimo iskreno zahvaliti tvrtki Rockwool na kontinuiranoj podršci Labinskoj školi rukometa.

ADRIANA PROSENJAK, voditeljica LŠR pojasnila je da školu pohađa oko 200 djevojčica i dječaka raspoređenih u kategorije od onih najmanjih pa sve do juniora i juniorki, odnosno do prelaska u seniorski rukomet.

„Možemo se pohvaliti da sve naše kategorije i u muškom i u ženskom rukometu natječu se u županijskoj i državnoj ligi što ima malo koja sredina. Imamo mini rukomet u županijskoj ligi koji čine kategoriju U9, zatim U11, U13, U15, U17 tako da govorimo o 10 natjecateljskih kategorija što je za nas kao školu velika obaveza i odgovornost. Svaka ta kategorija ima svog trenera ili trenericu, a treniraju od 2 do 5 puta tjedno ovisno o kategoriji. Svaki vikend najmanje 4-5 ekipa putuje na natjecanja, tako da naša daljnja suradnja je od velike važnosti za nas.“

Istaknula je da je dobar rad trenera i mladih rukometaša rezultirao lani time da su 3 ekipe sudjelovale na državnim završnicama, a isto i malo više očekuje i ove sezone te da su veliki broj klubskih igrača i igračica članovi su županijskih selekcija i tu igraju važne uloge.

Na kraju se osvrnula i na ljetni kamp „Kovarići“, turnire koje organiziraju povodom Dana rudara i predavanja za trenere i roditelje.

Aleks Fonović, direktor tvornice tom je prigodom pojasnio „Djeca i mladi se kroz sport zdravo razvijaju i u fizičkom i psihičkom smislu. Htio bih istaknuti i važnost timskog rada i razvijanja timskog duha jer je jako važno da svatko od nas kao pojedinac ulaže trud da budemo bolji danas nego što smo bili jučer i povrh toga  s ljudima koji funkcionira kao tim možemo postići puno više.

Mi u ovoj zajednici poslujemo više od 15 godina i dio našeg uspjeha želimo podijeliti s ljudima koji nas okružuju. Veseli nas vidjeti kako škola rukometa jako kvalitetno radi s djecom i mladima i zato smo odlučili nastaviti suradnju i na taj način podržati klub, mlade rukometaše, njihove trenere i roditelje.

Ova godina je u poslovnom smislu za nas bila dobra a pogotovo drugi dio. Sada smo u fazi prikupljanja pokazatelja i nadamo se da će i sljedeća biti kao i ova. Na ruku nam ide i legislativa na razini EU i Hrvatske koja prepoznaje da je najveći potencijal uštede energije upravo u zgradama, a naš je proizvod rješenje i za uštedu energije ali i za bolju zaštitu od požara.“

Anđelka Toto Ormuž je dodala: „Rukomet u labinštini ima dugačku tradiciju i drago nam je da i mi možemo na ovaj način doprinijeti da ove mlade generacije ostave svoj trag. Imamo puno povjerenje u vodstvo kluba i drago nam vidjeti sve veće uspjehe mladih rukometašica i rukometaša.“

„Imamo tu sreću kao zajednica da tvrtke poput Rockwoola djeluju kroz društveno odgovorno poslovanje i svojoj zajednici stoje na raspolaganju za kvalitetne projekte poput ovog. Djeca su nam uvijek i u svakom segmentu na najvišem mjestu liste prioriteta i sam projekt škole rukometa kroz ovih pet godina pokazao se je kao nešto što svojom kvalitetom zaista ljestvicu diže visoko. Stoga, vjerujem kako je prvih pet godina ovog projekta samo uvod u daljnji razvoj i nastavak gradnje sportskih i zdravih navika budućih labinskih generacija.“ – zaključio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić. (iPress)