Proteklog vikenda u Zagrebu su održana prvenstva Hrvatske za uzraste juniora i juniorki, te dječaka i djevojčica.

Juniorska ekipa Istarskog borca pokazala se u sjajnoj formi osvojivši sa osam natjecatelja šest odličja, po dva svakog sjaja, te jedno peto i jedno sedmo mjesto. Isto je bilo dovoljno i za uvjerljivo prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji.

U kategoriji do 66 kg dva su pulska predstavnika stigla do finala. Dani Klačar opravdao je status favorita kategorije i nakon slobodnog prvog kola sa tri se uvjerljive pobjede plasirao u finale. Mladi Nikola Milovanović imao je teži posao, te su nakon dvije početne pobjede slijedila dvije zahtjevne borbe u četvrtfinalu i polufinalu, iz kojih je izašao kao pobjednik i osigurao medalju. U finalnom dvoboju iskusniji Klačar se nametnuo od početka, te pobjedu za naslov prvaka ostvario zahvatom gušenja u parteru.

Dvije medalje pulski je klub osvojio i u kategoriji do 73 kg, u kojoj su nastupila dva kadeta, finalisti kadetskog prvenstva Hrvatske Paolo Krajcar i Edvard Radolović. I dok je Radolović pokazao odlučan judu i s jedne strane ždrijeba stigao do finala, Krajcar je u četvrtfinalu poražen od Ante Ivana Begića (Lika Zagreb). Nakon toga kroz repasaž je stigao do borbe za broncu, u kojoj je bio bolji od Petra Krištofića (Lika Zagreb), kojeg je i Radolović prethodno svladao u polufinalu. U finalu je Radolović „osvetio“ klupskog kolegu i u potpunosti izdominirao Begića, te zasluženo osvojio svoj prvi naslov državnog prvaka.

Srebro je osvojio David Sokolović u kategoriji do 90 kg. David je bio uvjerljiv sve do finala, a najjači otpor mu je u polufinalu pružio Luka Milin (Kaštela). Na putu do naslova prvaka zaustavio ga je Lovre Mrković (Pujanke).

Juraj Teković osvojio je broncu u kategoriji do 81 kg, u kojoj je dobrim borbama stigao do polufinala, u kojemu je poražen od Josipa Berca (Zagreb). U borbi za broncu iponom je svladao Dana Konciliju (Zagreb).

Jakov Benčić stigao je nadomak medalje u kategoriji do 100 kg. Nakon poraza u prvom kolu stigao je do borbe za broncu protiv Domagoja Ćapete (Alkar Sinj), u kojoj je 30 sekundi prije kraja prosuo ostvarenu prednost, te se na kraju morao zadovoljiti petim mjestom.

Anton Skoko bio je sedmi u kategoriji do 60 kg.

U konkurenciji dječaka i djevojčica najbolji rezultat ostvario je Diego Delbianco zauzevši treće mjesto u kategoriji + 66 kilograma. Na korak do medalje ostali su Nika Pletikos u kat do 44 kg izgubivši u borbi za broncu baš kao i David Pauro u kategoriji do 60 kilograma i zauzeli su peto mjesto. Na sedmo mjesto plasirala se Nina Šverko dok ostali natjecatelji osim stečenog iskustva nisu ostvarili zapaženiji rezultat.