Spektakularnim nastupima DJ-a, performera te očaravajućih produkcijskih elemenata završilo je drugo izdanje Gates Of Agartha festivala. Više od 5 tisuća posjetitelja u dva je dana imalo prilike doživjeti iskustvo koje će itekako dugo pamtiti. U drugoj večeri nastupila je svjetska glazbena atrakcija Bedouin čija se glazba posebno dobro uklopila u ambijent povijesnog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu. Uz njih nastupili su i Dixon, Vintage Culture, Avantgart Tabldot te hrvatska DJ legenda Felver.

Posebno oduševljenje publike izazvali su nastupi performerica na svili. Na gotovo 40 metara visine one su izvele show na čeličnoj opruzi koja je bila postavljena na dva kraja kamenoloma. Gates Of Agartha

Festival prvi je u Hrvatskoj upotrijebio novu tehnologiju i produkciju studia OUCHHH. Ovaj pristup bio je vođen ljudskim umom. U spoju s novim tehnološkim modelima i AL umjetnom inteligencijom stvoren je impresivni futuristički doživljaj. Spektakularne fotografije i druge festivalske večeri snimio je jedan od najboljih europskih fotografa Marko Obradović Edge.

Ovaj festival, koji postaje tradicionalan, izvrsna je turistička reklama Hrvatske, posebno na američkom tržištu. Promociju na njemu radi američki glazbeni brend Gate, koji je uz hrvatski BSH ujedno i suorganizator festivala. Slike i fotografije s ovog festivala dijeljene su u milijunima diljem svijeta. Također, izvrsnu promociju Istre i Hrvatske na svojim društvenim mrežama odradile su i DJ zvijezde. Prvog dana festivala nastupili su mega popularni Adriatique i Seth Troxler koji su dobro poznati i hrvatskoj publici te TSHA, Miguelle & TONS te hrvatski DJ Yakka. Na Welcome partiju u pulskom Kaštelu nastupili su Ace Brothers, Jamie S i Zoe Dona.

Dva dana vrhunske glazbe, emocija i nadrealnog iskustva najbolja su pozivnica za treće izdanje Gates Of Agartha koje će se održati sljedeće godine u Cave Romane u Vinkuranu. Festival se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin. (iPress/Foto Marko Obradović Edge)