Engleski trip-hop velikani Morcheeba donijet će najveće hitove u Malo rimsko kazalište u Pulu, i to u nedjelju, 2. srpnja, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Prekrasan novi pulski koncertni prostor bit će sjajna lokacija za miljenike domaće publike. Malo rimsko kazalište ugostit će Skye i Rossa, koji donose presjek karijere Morcheebe, kao i njihov osobni autorski potpis.

Morcheeba je u gotovo tri desetljeća postojanja u glazbenoj povijesti upisana kao jedan od najprepoznatljivijih bendova. Ono što je za Morcheebu počelo 1995. godine u Londonu s probojem trip-hopa i debitantskim EP-om “Trigger Hippie”, označio je put prema međunarodnom uspjehu.

Debi album “Who Can You Trust?”, jedan od kritički najcjenjenijih “Big Calm” ili nasljednici poput “Fragments of Freedom” ili “Charango” izrodili su brojne globalne hitove poput “Rome Wasn’t Built in a Day”, “The Sea”, “Trigger Hippie”, "Undress Me Now" ili “Part Of The Process”. Do sada su objavili ukupno deset albuma od kojih je najnoviji “Blackest Blue”, za koji kritika kaže da je izvanredan i svjež.

Spajajući elemente trip-hopa, alternativnog rocka, R&B-a i downtempa, Morcheeba je svojom glazbenom pričom kroz žanrove od 90-ih izgradila impresivnu karijeru i osvojila gomile fanova po cijelom svijetu, ali su i jedan od izvođača koji se jako posvetio fanovima iz Hrvatske. (Hina)