Uz već Ether/Veja/Kries (9.6.) i Elemental/Jonathan (10.6.), u subotu 3.06. u  na pulskom Kaštelu nastupaju jedni od predvodnika bivše nam YU rock scene grupa Partibrejkers u organizaciji Incogito Agencya.

Vrata se otvaraju u 20.30 h gdje će DJ Mario Kovač iz Zagreba zagrijavati publiku dok se na binu popnu zvijezde večeri u 21:30 h.

Duboko u noć će nastaviti zabavljati Dj Mario Kovač sa njegovim „štala“ setom.

Partibrejkersi su nastali u kasno ljeto 1982., a punk energija, bluzerska duša i garage stav komponente su koje beogradsku grupu i njezinog frontmena Caneta čine jednom od utjecajnijih rock’n’roll pojava na našim području.

Biografija Paritbrejkersa sastoji se od klasika, među kojima su “Hiljadu godina”, “Prsten”, “Mesečeva kći” i “Kreni prema meni”.

Prvu ploču snimljenu za Jugoton i s produkcijskom podrškom Koje iz Disciplin A Kitchme ovaj bend izbacio je 1985., kada su i osvojili poštovanje velikog broja rock publike. Unatoč dobrim reakcijama na debi, bend iste godine prolazi kroz prve krize – najprije im Jugoton nakon preslušavanja novog materijala odbija izdati drugu ploču, onda Menza napušta bend, a s krajem godine dolazi i kraj postojanja benda.

Šest mjeseci nakon kraja, Partibrejkersi u promijenjenoj postavi ponovno sviraju i snimaju nove materijale koje opet nitko ne želi objaviti. Napokon, 1988. Jugoton ih još jedanput prima pod svoje vlasništvo, te oni objavljuju album danas znan kao “Partibrejkers II”, iako mu je naslov trebao biti “Kobila i pastuv preljubnik”, ali je dizajner zaboravio staviti naslov na omot. Novi album ponudio je nove avanture koje su slušatelji odlično prihvatili, a ni MTV nije ostao imun, obzirom na to da je snimio prilog o bendu.

1990. godine Paribrejkersi su odsvirali posljednju jugoslavensku turneju, a tijekom ratnih godina, unatoč tome što su u Hrvatskoj bili zabranjeni, svirali su koncerte u Sloveniji, Makedoniji i nekim europskim zemljama, objavljivali kompilacije, razilazili se, okupljali pa snimali nove materijale, a danas su čest gost na domaćem terenu.

Ulaznice se mogu pronaći u pretprodaji po 17 eura dok na dan koncerta ulaznice se mogu kupiti preko entrio prodajnih mjesta te online na https://entr.io/Partibrejkers_Pula i na ulazu po 20 €.

Raspored i satnica

20:30 – Vrata

21:30 – Partibrejkers

04:00 – Kraj

Napomena: Gradskom odlukom od ove godine je zabranjen pristup vozilima na Kaštel, javlja organizator. (iPress)