Gradonačelnik Poreča i saborski zastupnik Loris Peršurić susreo se jučer u Zagrebu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem. Povod susreta bio je razgovor o ulaganjima u državnu infrastrukturu na području Poreča i Poreštine, od državnih cesta do zgrada u državnom vlasništvu, a kojima je prijeko potrebna obnova.

Poseban je naglasak stavljen na obnovu zgrade Lučke kapetanije, kojom upravlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a koja se nalazi u strogom centru grada, na samoj rivi.

„Dobra je vijest da je Ministarstvo otvorilo postupak javne nabave za kompletnu obnovu zgrade Lučke kapetanije u Poreču. Zahvaljujem ministru Olegu Butkoviću na želji da pokrenu ovu investiciju u zgradu u njihovom vlasništvu koja je u stvarno lošem stanju. Obnovljena zgrada će sigurno prekrasno izgledati i dodatno podići našu cijelu rivu.“, rekao je Peršurić, dodavši kako je obnova te zgrade tema s kojom je Grad Poreč-Parenzo proteklih godina stalno išao prema ministarstvu te da veseli da je sve pokrenuto.

„Ja ću se i dalje u svojem mandatu kao saborski zastupnik nastaviti boriti za konkretne projekte za našu sredinu, koji nisu u ingerenciji Grada, nego države jer ima još dosta posla – tu je i prijeko potrebna obnova zgrade policije, pitanje obnove i rekonstrukcije željeznice u Istri, rješavanje stambenog pitanja, osnivanje srednje glazbene škole, daljnje preseljenje državnih ureda na dostupnije lokacije – nakon što smo dogovorili preseljenje ureda HZZO-a na novu lokaciju u prizemlju, kao i brojne druge teme.“

Postupak javne nabave otvoren je do 2. srpnja 2024. godine, a predviđeno je da obnova zgrade Ispostave lučke kapetanije Poreč krene na jesen. (iPress)