U tijeku su radovi na izvanrednom održavanju mješovitog sustava odvodnje i vodovodne mreže koje je započeo Vodovod Pula u Mutilskoj ulici, dok će se Grad Pula – Pola uključiti naknadno s radovima izvanrednog održavanja kolničke konstrukcije i nogostupa.

Izvedena je glavna vodovodna cijev od početka zahvata do Kolhiđanske ulice, a planira se da će glavni kolektor mješovite kanalizacije biti gotov do kraja tjedna. Nakon završetka kolektora mješovite kanalizacije slijedi nastavak radova na vodovodnoj mreži do kraja zahvata, a zatim će se započeti s radovima na kolničkoj konstrukciji.

Podsjetimo, radovi se izvode u dužini od 330 metara na dijelu Mutilske ulice, od raskrižja s Liburnijskom do raskrižja za ulazak u trgovački centar „Plodine“. Radove izvanrednog održavanja mješovitog sustava odvodnje i vodovodne mreže, po provedenom postupku javne nabave, izvodi tvrtka Istra project iz Pule, dok radove izvanrednog održavanja kolničke konstrukcije i nogostupa izvodi Cesta Pula.

Za vrijeme izvođenja radova uvedena je privremena regulacija prometa dijelom Mutilske ulice te je zatvorena za sav promet u fazama.

Okončanje svih radova i puštanje Mutilske ulice u promet predviđeno je 31. svibnja 2024. godine. (iPress)