Općinsko vijeće Medulina je na jučerašnjoj sjednici opozvalo dosadašnju potpredsjednicu vijeća Ninu Jukopila a na njeno izabrali Dražena Miškovića.

Vijećnici su prihvatili Odluke o prihvaćanju ponuda za dodjelu dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru na području Općine Medulin za razdoblje od 2024. do 2028. godine, a temeljem koje su se stekli uvjeti za izdavanje 151 dozvole.

Na javni natječaj je pristiglo 242 zahtjeva od kojih je 99 bilo nepotpuno. Obzirom da za pojedine lokacije nije pristigla niti jedna ponuda, ili niti jedna ponuda nije prihvaćena, Općina će u najkraćem roku ponoviti  natječaj za slobodne dozvole, kako bi se prije početka turističke sezone popunila sva mjesta, te mještanima i turistima pružila usluga  na koju su navikli.

Donijeta je i izmjena Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Medulin  za prometnicu na Mukalbi, koja vodi do  planiranog Centra za starije osobe Medulin, a kako bi se stekli uvjeti za prijavu projekta gradnje nerazvrstane  ceste na natječaj  Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za potporu gradnji javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima.

Uobičajeno u ovom dijelu godine donijeta je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup javnih površina za 2024. godinu te  Plan rasporeda lokacija za postavljanje elemenata urbane opreme na području OM za 2024. godinu, a temeljem kojih će se raspisati natječaj za obavljanje djelatnosti na mnogobrojnim javim površinama u Medulinu, Pješčanoj uvali, Premanturi, Banjolama, Pomeru i Vinkuranu i to od prodaje voća i povrća, prodaje autohtonih proizvoda i suvenira, prodaje izleta te drugih trgovačkih i uslužnih  djelatnosti. 

Sukladno Zakonu o zaštiti od požara donijeta je Odluke o planu, programu i načinu upoznavanja s opasnostima od požara na području Općine Medulin temeljem koje su predviđene redovne mjere (javne tribine, predavanja upozorenja) te izvanredne mjere (povremene akcije komunalnog i prometnog redarstva, obavijesti  i dr. Kao posebne  mjere  istaknute su mjere za sprečavanje nezakonitih odlagališta otpada, kontrolirano spaljivanje biljnih ostataka, pravila čišćenje dimovodnih kanala i dimnjaka i dr.

Sjednica je zaključena donošenjem Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i članova predstavničkog tijela izabranih s liste grupe birača iz proračuna Općine Medulin za 2024. godinu. (iPress)