Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavlja s radovima dogradnje i rekonstrukcije postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima. Radovi će se odvijati na području mjesnog odbora Žbandaj, a nadogradnja javne rasvjete vršit će se u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, te Filipini i Mihelići, po kojima će se postaviti desetak novih svjetiljki nadzemne javne rasvjete. Nastavak je to radova nakon nedavno završenog zahvata rekonstrukcije i dogradnje javne rasvjete na području mjesnog odbora Baderna, odnosno u naselju Kuneli gdje je postavljeno ukupno sedam novih svjetiljki nadzemne javne rasvjete. Sva spomenuta javna rasvjeta je ekološka, u LED tehnologiji, usklađena u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete.

Javna rasvjeta postavlja se na javnim površinama, uz dječja igrališta, duž prometnica, te pješačkih komunikacija, u svrhu sigurnijeg prometovanja svih sudionika u prometu, posebice pješaka.

Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na sastancima s predstavnicima Grada Poreča-Parenzo, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. (iPress)