U sklopu novog ITU razdoblja, nakon detaljne pripreme ove dvije godine, potpisao sam 33 milijuna eura za Puljštinu, od čega gotovo 20 milijuna eura za Pulu, za obnovu kupališta Stoja, Inovacijski centar na Valelungi, novi park Pragrande, obnovu Rojca i biciklističke staze, objavio je danas pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetio je i na brojne druge projekte koji se financiraju EU sredstvima od kojih je najznačajniji projekt Aglomeracija Pula sjever za što je osigurano 33 milijuna eura te je aplicirano za projekt Pula centar u iznosu od čak 120 milijuna eura. 

- gradu Puli odobreno je gotovo 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića na Valmadama i dogradnju Dječjeg vrtića Centar

- projekt Pula Sjever (odvodnja i kanalizacija): bespovratnim sredstvima osigurano je 33,2 milijuna eura iz mehanizma za oporavak i otpornost za novi Štinjan

- Veli Vrh-Šijana, NPOO, 4,5 milijuna eura osigurano za vodovod i kanalizaciju

- Grad Pula s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je ugovor vrijedan gotovo 6 milijuna kuna za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama (drvoredi, urbana šuma, vrtovi itd.)

- potvrđeno nam je 3 milijuna eura za financiranje širenje Osnovne škole Šijana

- čekamo potvrdu 2 milijuna eura za Osnovnu školu Kaštanjer

- čekamo potvrdu za vrtić Sisplac

- apliciramo na Pula Centar za 120 milijuna eura

Sve ostale detalje uskoro objavim, a oni su dokaz ogromnog truda otkad smo u Upravi našega Grada.

Uz sve to, jučer je projekt Malog rimskog kazališta, zahvaljujući ravnatelju Arheološkog muzeja Darku Komši i timu, proglašen trećim EU projektom u Hrvatskoj, nakon Pelješkog mosta i HŽ-a, kao projekt "bez kojeg je Hrvatsku teško zamisliti".

U tom Malom rimskom kazalištu započeli smo naše Pulsko kulturno ljeto.

Hvala svima koji vjeruju u nas i naše vrijedne pojedince u gradskoj upravi i institucijama, poručio je Zoričić. (iPress)