Danas je u Žminju u Multimedijalnom centru Macel najavljen bogat program Božić u Žminju. Na nekoliko lokacija odvijati će se kulturna i zabavna događanja , a neka od njih su: božićni koncert Župnog zbora Sv.Mihovila i grupe mladih Sv.Mihovila, animacijski program za djecu Poštanski ured Djeda Mraza, koncert Gordana Gregurovića, veliki, tradicionalni koncert Mladena Grdovića i izložba kućnih božićnih jaslica i starih božićnih kartulina u žminjskoj kuli i još mnogi drugi.

Božić u Žminju danas su najavili: Željko Plavčić, načelnik Općine Žminj, Slavenka Blašković-Janko, direktorica TZ Općine Žminj i Sara Mužina, predsjednica Općinskog vijeća Općine Žminj ispred organizatora izložbe kućnih božićnih jaslica i starih božićnih kartulina.

Konferenciju je otvorio načelnik Općine Žminj Željko Plavčić istaknuvši kako je ove godine pripremljen zaista bogat program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Uputio je zahvalu svima koji su se odazvali sudjelovanju u programu i ujedno  svima poželio sretan Božić i sretnu i uspješnu novu godinu.

Slavenka Blašković-Janko, direktorica  Turističke zajednice Općine Žminj, osvrnula se na cjelokupni program koji će se odvijati tijekom prosinca do zaključno 07. siječnja 2024. godine. Program u Žminju započeo je već 02. prosinca prigodnim photo pointom u žminjskoj kuli. 08. prosinca na istome mjestu otvara se Izložba kućnih božićnih jaslica i starih božićnih kartulina. Biti će tu još i Djed Mraz i vilenjaci, zajedničko ukrašavanje božićnog drvca na otvorenom uz paljenje božićne rasvjete, glazbenih koncerata poznatih izvođača, predstava za velike i male i još puno toga. Posebnost ovogodišnjeg programa je nova lokacija, a to je žminjska štierna kao nova pozornica, na kojoj će u petak 22. prosinca nastupiti Župni zbor i grupa mladih župe Sv. Mihovila, dok će u subotu 23. prosinca nastupiti Gordan Gregurović. Poželjela je svima najljepše želje za predstojeće blagdane i pozvala posjetitelje da posjete Žminj u što većem broju.

Sara Mužina, predsjednica Općinskog vijeća Općine Žminj, ispred organizatora izložbe kućnih božićnih jaslica i božićnih kartulina najavila je otvaranje izložbe božićnih jaslica u žminjskoj kuli. Svečano otvaranje izložbe uz prigodni program koji su pripremili učenice i učenici OŠ Vladimira Gortana iz Žminja sa svojim mentorima i ravnateljicom, te dječica iz DV  Rapčići , odgojne skupine Rapčići i Grozdići u pratnji svojih odgojiteljica i ravnateljice, dogoditi će se u petak, 08. prosinca s početkom u 18:00 sati. Na izložbi će se moći vidjeti jaslice stare oko šezdesetak godina, dok  najstarija izložena božićna kartulina datira iz 1911. godine. Vidjeti će se i kartuline iz 1952. godine, a najviše izloženih primjeraka je u rasponu od 1970. do 1995. godine. Izložba, čiji izlagači dolaze iz cijele Istre,  će ostati otvorena do 07. siječnja, svakodnevno od 10:00 do 18:00 sati i ulaz će biti slobodan.

Vidimo se u Žminju!, poručili su iz Turističke zajednice. (iPress)