Za čaroliju Božića i blagdanski ugođaj pripremili smo u Vodnjanu bogat adventski program s puno predstava, koncerata, promocija i druženja. Ovogodišnji Advent u Vodnjanu donosi punu vreću novosti , za sve uzraste i ukuse. Tako će i naša stara vodnjanska škola u duhu Božića pretvoriti se u ASTRAlandiju, koja će od 9. prosinca 2023. ugostiti "Božićni sajam" s otvorenjem u 10.00 sati. Tu će 22. prosinca nastupiti legenddarni GUSTAFI i Lucky Band, a 23. prosinca DAVID TEMELKOV!

Božićni program u Vodnjanu počinje u nedjelju, 3. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Župnom trgu u Vodnjanu u 10.00 sati te na Velikom trgu u Galižani u 18.00 sati. U četvrtak 7. prosinca 2023. u Zajednici Talijana Vodnjan, s početkom u 18:00 sati, slijedi promocija knjige DANIJELE MARTINOVIĆ "Večer s Danijelom". Istu večer organizator - Pučko otvoreno učilište Vodnjan - prigodno će promovirati autohtonu slasticu, Bumbarsku tortu, koju ćemo nastojati prizvati iz memorije i vratiti na mjesto koje zaslužuje.

Novost u Vodnjanu je i uprizorenje živih jaslica - Badnju večer dočekujemo procesijom od crkve sv. Križa do crkve svetog Blaža Trgovačkom ulicom, Narodnim trgom i Ulicom Castelo, a žive će jaslice dočekati štalica smještena na Župnom trgu. Uprizorenje živih jaslica bit će i na Tri kralja.

Prosinac 2023. i siječanj 2024. u Vodnjanu prepuni su događaja. kroz naredne dane djeca Vodnjanštine uživat će u posjetama Djeda Božićnjaka s pregršt poklona i predstavama od 13. do 15. prosinca, koncertom Limene glazbe Grada Vodnjan-Dignano i Zajednice Talijana Vodnjan te crkvenog i dječjeg zbora, Badnje jutro uz bakalar i vino te kanat Duo Magnolije na Narodnom trgu, doček Djedica na motorima, izložba jaslica "Božićni san" u crkvi Svetog Justa u Galižani, predstavama i zdravicama koje tradicionalno okupljaju i ispunjavaju duh Božića u zajednicama Talijana Vodnjana i Galižane, predstavi DND-a Vodnjan, radionicama izrade božićnih ukrasa, koncert Musicitta' Acoustic Trio u Galeriji El Magazin, izložbom Maje Marković u Apoteci, i još puno puno programa.

Trgovi Vodnjana, Galižane i Peroja već su ukrašeni prigodnim temama, razigranu dječicu očekuju "Čarobna kućica Djeda Božićnjaka", jeleni i kočija Djeda Božićnjaka i kućica Medenjaka,"Šumasti patuljci" u gradskom parku, Eskimsko selo na Portiću.

Građanima i posjetiteljima želimo radostan, miran i bajkovit Advent u Vodnjanu a našim najmlađima puno smijeha, poklona i veselja u božićnom duhu zajedništva.

Pratite nas i pridružite nam se na Adventu, poručili su iz Grada Vodnjana. (iPress)