Dječji tjedan, koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 2. do 8. listopada 2023, donijet će razne aktivnosti i za porečke mališane.

U utorak, 03. listopada, održat će se tradicionalni posjet gradonačelnika svim porečkim prvašićima uz poklon za učiteljice te prigodne majice za sve.

U srijedu, 4. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Pčelica Maja“ pulskog Teatra Naranča, koja je poklon Grada Poreča djeci za ovaj tjedan.

Dodajmo kako će sve Osnovna škola Poreč, Osnovna škola Finida, TOŠ Bernardo Parentin i Umjetnička škola, te dječji vrtići Radost I, Radost II, Paperino, 101 dalmatinac i Crvenkapica i udruge koje rade s djecom i mladima sudjelovati u obilježavanju ovoga tjedna i to brojnim događanjima poput izleta, koncerta na otvorenom, upoznavanja sa knjižnicom, tržnicom i drugim javnim, potom pripremanjem prigodnih zdravih jesenskih jela, ali i razgovorom i upoznavanjem s dječjim pravima, pisanjem pisama, porukama podrške i prijateljstva, crtanjem i druženjem…

Detaljan program pogledajte na stranicama Grada Poreča (iPress)