I dok je jug Istre prži na plažama s 25 stupnjeva u hladu, središnju Istru je oko 13 sati pogodilo jako nevrijeme. U Pazinu je pravi potop - palo je oko 100 mm kiše, a Savičentu je upravo zasula nezapamćeno jaka tuča i grmljavinsko nevrijeme.

Mještani kažu da ovako nešto nikada nisu doživjeli. - Na žalost, i trešenje i sve drugo voće i poljoprivredni nasadi su vjerojatno uništeni, kažu.

Meteorološka postaja Belci kod Pazina izmjerila je čak 143 mm kiše u vrlo kratkom roku, dok je u Svetvinčentu padao led veličine lješnjaka.

Osim kiše, koja je na pojedinim mjestima stvarala velike probleme u prometu, padao je i led, koji je u nekim naseljima, poput Žminja i Svetvinčenta, izgledao kao snježni pokrivač. Za sada nema informacija o materijalnoj šteti jer se vrijeme u kratkom roku smirilo.

Kasnije navečer i u ponedjeljak moguća su slična nevremena diljem Istre a sutra je i na jugu prognozirana jaka kiša koja bi trebala padati cijelog dana. Nešto slabije oborine očekuju se i tijekom utorka. (iPress)