Izgradnja novog parkirališta uz ulicu Biasoletto u Vodnjanu, tzv. Agrarija, trebala bi početi u ponedjeljak 12. lipnja 2023. godine.
Radovi će se odvijati kroz dvije faze, a u prvoj će se urediti parkirna površina, makadamska, s kojom će se osigurati 50-ak novih parkirnih mjesta. Tamponirana površina bit će označena vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te pokrivena javnom rasvjetom.

Rok izvođenja radova za prvi dio investicije je 15 do 20 dana, nakon čega će parkiralište postati uporabljivo. Sukladno troškovniku, vrijednost radova u ovoj prvoj fazi iznosi 52.810 eura (bez PDV-a).

Kad parkiralište Agrarija bude u cijelosti realizirano imat će sveukupno 94 parkirnih mjesta. Od toga je 89 mjesta namijenjeno osobnim vozilima, dok će pet mjesta biti osigurano za vozila osoba smanjene pokretljivosti. Druga faza radova planirana je za jesen, kad će površina biti i asfaltno uređena.

Kao i sva parkirališta na području Grada Vodnjana, tako će i parkiralište Agrarija biti bez naplate. Tijekom izgradnje molimo okolne stanare za razumijevanje i unaprijed im zahvaljujemo na strpljenju. (iPress)