U sklopu projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola" kojeg provodi Grad Pula u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Školom za odgoj i obrazovanje Pula, uz financijsku podršku Europske unije, u okviru programa Erasmus +, u razdoblju od 20. travnja do 7. lipnja  2023. godine planirano je održavanje osam tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka.

Do sada je održano šest tematskih dijaloga, a preostala dva tematska dijaloga održati će se:

  • u petak, 2. lipnja. 2023. godine održat će se fokusica na temu mladi u europskom i globalnom okruženju (mobilnost) u prostoru Dnevnog boravka Rojc, Gajeva 3 (prizemlje desno), Pula, s početkom u 9:00 sati u organizaciji Udruge ZUM, a
  • u srijedu, 7. lipnja 2023. godine održat će se fokusica na temu zdravlje, rekreacija i sportske aktivnosti mladih u Dvorani za sastanke Doma sportova Mate Parlov, Trg kralja Tomislava 7, Pula,  s početkom u 9:00 sati u organizaciji Zaklade Istra.

Sudionicima je na obje aktivnosti osiguran coffee break i osvježenje te ručak. Predviđeno trajanje obje aktivnosti je do 15:00 sati, no ukoliko zbog obveza niste u mogućnosti ostati do kraja, cijenit ćemo vaš angažman i u kraćem vremenskom opsegu.

Cilj tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka je stvaranje poticajnog okruženja za uspostavu suradničkog odnosa, kroz proces prepoznavanja problema i potreba, identificiranja (institucionalnih i financijskih) resursa dostupnih u zajednici te kroz zajedničko definiranje prijedloga ciljeva, mjera i aktivnosti u svakom od osam područja od interesa, a koji će biti temelj za izradu Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Tematski dijalozi provest će se u obliku fokus grupa, uz facilitiranje predstavnika partnerskih organizacija: Volonterskog centra Istra, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruge ZUM, nastavno na rezultate provedenog Upitnika o potrebama i interesima mladih Grada Pule.

Ciljane skupine u tematskim dijalozima su mladi u dobi od 13 do 30 godina, te predstavnici donositelja odluka predstavnici Grada Pule, koji u svojem djelokrugu rada provode mjere i aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih u lokalnoj zajednici, te predstavnici ustanova i organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata u području odgoja i obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta, gospodarstva, zaštite okoliša, kao i drugih područja od interesa mladih.

Prijava za sudjelovanje vrši se putem ove poveznice, na kojoj je moguće pristupiti prijavnici za svaki pojedinačni događaj. Isti sudionici mogu se prijaviti na jednu ili, u slučaju interesa, na više aktivnosti dijaloga. Sudjelovanje na aktivnosti tematskih dijaloga za sudionike je besplatno.

Projekt „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola" provodi se s ciljem većeg uključivanja mladih u procese donošenja odluka i razvoj lokalne zajednice, kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i jačanja kapaciteta ključnih dionika u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine. 

Za sve dodatne informacije o provedbi aktivnosti projekta „Mladi u lokalnom programu Grada Pule-Pola" možete se obratiti Ivi Matanović, višoj stručnoj suradnici za mlade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, putem broja telefona 052/371-941 ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dokumente možete pronaći na ovoj poveznici. (iPress)