Umag je ove godine ponosni domaćin Europskog Grand Prixa u streličarstvu koji se održava od 29. svibnja do 4. lipnja 2023. godine na nogometnim terenima u Stella Marisu. Svečano je otvorenje upriličeno u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, a prilikom kojeg je u ime Grada Umaga prisustvovao gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, koji je pozdravio sve sudionike te im zaželio puno uspjeha u nadolazećem natjecanju.

Grand Prix predstavlja vrhunsko streličarsko natjecanje koje će okupiti najbolje streličare iz cijele Europe, ali i nekih zemalja izvan Europe, pružajući im izvanrednu priliku za demonstraciju njihovog umijeća i strasti prema ovom sportu za nagradni fond od 12.000 €. Streličari će se natjecati u kategorijama olimpijski i složeni luk. U Umag su stigli i vrhunski streličari kao što su Ukrajinac Viktor Ruban, koji je 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju, kao i Turski streličar Mete Gazoz koji je 2021. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl istaknuo je kako je za njega ovaj događaj iznimno bitan jer se ovim natjecanjem streličarstvo pokreće u Umagu.

Europski Grand Prix je već postao prepoznatljiv događaj u kalendaru svjetskih streličarskih natjecanja, a ova godina donosi još veći uzbuđenje i očekivanje. Organizatori su marljivo radili na pripremi događaja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije streličare i ljubitelje sporta.

Ovo natjecanje pruža izvrsnu priliku za promociju Umaga i Hrvatske kao destinacije za vrhunska sportska natjecanja. Grad Umag je poznat po svom bogatom kulturnom naslijeđu, prekrasnoj prirodi i gostoljubivosti lokalnog stanovništva, a ovakvi međunarodni događaji pridonose jačanju turističke privlačnosti regije.

„Oduševljeni smo što su Umag i Hrvatska domaćini ovog prestižnog natjecanja te smo uvjereni da će Streličarski Grand Prix biti nezaboravan događaj za sve sudionike i posjetitelje.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju ovom iznimnom događaju i podrže streličare koji će se natjecati u jednom od najuzbudljivijih sportova“ poručuje predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uhrl. (iPress)