Iza nas je dvodnevna trkačka manifestacija Plava Laguna Polumaraton na kojoj je sudjelovalo ukupno  više od 1100 natjecatelja. Titulu pobjednika 21 k obranio je Alessio Milani koji je titulu u muškoj konkurenciji odnio kao i prošle godine, ovaj puta s rezultatom 1 sat i 12 minuta. Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Slovenka Simona Dolinar Majdič koja je polumaratonsku utrku završila u 1 sat i 30 minuta.

Osim glavne polumaratonske utrke, održane su i utrke 10K utrka, odnosno Pepi Kids Run i Family Run zabavne utrke. Najviše trkača došlo je s naših glavnih emitivnih tržišta – Italije, Slovenije, Austrije te Hrvatske.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe: „Utrka je bila fantastična, a atmosfera je bila sjajna. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista pod ovako dobrim vremenu pružila natjecateljima sve što mogu poželjeti. Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. Plava Laguna Polumaraton održava se na proljeće, dok se Plava Laguna Triatlon, pod brendom Ironman 70.3 održava u jesenskom terminu.“ U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije“.

Čestitamo svim natjecateljima u ovim zabavnim i rekreativnim utrkama, zahvaljujemo lokalnoj zajednici na razumijevanju, svim volonterima, kao i sponzorima – TZ Grada Poreča i TZ Općine Funtana, Podravci te Zagrebačkoj pivovari. Ovogodišnji Polumaraton imao je i humanitarni karakter. Plava Laguna će sav prihod od kotizacija za obiteljsku utrku Family Run  donirati za Centar za inkluziju i podršku zajednici Poreč. (iPress)