Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom, u sklopu obilaska porečkih poduzetnika obišao je tvrtku Evoluta d.o.o., te se susreo s osnivačima, odnosno članovima uprave Danijelom Močibobom i Kristijanom Korunićem. Tvrtka Evoluta postoji od svibnja prošle godine, a bave se proizvodnjom betona za građevinarstvo. Broje četiri zaposlena, a djeluju u Filipinima, prigradskom naselju Poreča, dok imaju i planova za širenje u veći pogon.

Evoluta je brend prirodnog betonskog materijala koji je proizašao iz inovativne formule, prilagođene za indoor i outdoor namještaj. Riječ je formuli poznatoj kao FiberConcrete, koja je rezultat dugogodišnjeg istraživanja, a u industriju je donijela laganiji, ekološki prihvatljiv, otporniji i vizualno atraktivan betonski proizvod.

- Naša je vizija biti predvodnik tehnički inovativnih, visokokvalitetnih betonskih proizvoda poštujući prirodu na svakom koraku, od istraživanja, proizvodnje do implementacije u prostor. Želimo u proizvodnju uključiti što više lokalne domaće proizvođače i sirovine, kaže Danijel Močibob.

Sve je počelo kada je ovaj istraživač i konzultant za betone, podijelio je sa svojim prijateljem Kristianom, financijskim stručnjakom, ideju o poboljšanju formulacije prirodnog betona. Intenzivno je razmišljao o tome kako otkloniti njegove probleme i sve ono što ljude sprječava da potpuno uživaju u ovom popularnom materijalu. Tako je nastala Evoluta, a njihovi su materijali dugovječni, lako se održavaju, i izdržljivi su na sve vremenske uvjete. Osim toga, proizvode puno manje CO2 u proizvodnji materijala, te se bazira na ekološkoj proizvodnji i omogućuje reciklažu i ponovnu upotrebu. Za sada najviše u ugostiteljstvu, garnitura za vrtove, terase, roštilje, ali i za unutarnje prostore, a novih ideja imaju još.

Gradonačelnik je čestitao osnivačima i djelatnicima firme na uspješnom poslovanju i razvoju proizvodnog pogona upravo u Poreču, kao gradu koji kontinuirano traži načine kako u okviru svojih ovlasti poticati poduzetništvo, kroz podršku postojećim poduzetnicima i pomoć onima koji tek otvaraju trgovačko društvo. Zato redovito sa suradnicima obilazi porečke poduzetnike i prati njihove potrebe.

-Stoga smo osmislili čitav set mjera koji se pokazao vrlo uspješan jer se koriste sve mjere koje smo uveli i iz godine u godinu je sve veći interes poduzetnika i sve veći iznos izdvajamo iz Proračuna za te namjene. Naši poduzetnici imaju različite potrebe, ovisno o tome u kojoj su fazi razvoja svog poslovanja. Stoga sve aktivnosti i mjere prilagođavamo upravo njima. Tako smo postali Grad prepoznatljiv u Hrvatskoj po poticanju ženskog poduzetništva te smo prošle godine „oborili rekord“ sa 60 posto poduzetnica koje su koristile gradske potpore. Sada idemo u smjeru poticanja poduzetništva mladih. Prilagodljivi smo i činimo sve da proračunska sredstva usmjerimo tamo gdje će ona dati najveći efekt na razvoj poduzetništva. Tako smo u vrijeme korone sufinancirali kamate na obrtna sredstva kako bi poduzetnici očuvali svoje poslovanje i radna mjesta, a u današnje vrijeme im pomažemo da šire svoje poslovanje i realiziraju nova zapošljavanja, kaže gradonačelnik i zato nas ovakve priče o uspješnim mladim poduzetnicima uvijek vesele, zaključio je gradonačelnik.

Evoluta d.o.o. su i dobitnici prve nagrade Design District – Design a la Carte, na lanjskom Sajmu namještaja i uređenja interijera u Rovinju. Za poslovanje su dobili subvencije kamate kroz sporazum o provedbi kreditne linije, gdje je cilj je osiguranje povoljnijih uvjeta kreditiranja za subjekte malog gospodarstva uz dodjelu potpora male vrijednosti kroz subvenciju dijela kamate (1 %), a sve prema ugovorima o poslovnoj suradnji sklopljenim između IDA-e, Županije i istarskih gradova, među kojima i Grad Poreč, koji je iskoristio sav kreditni potencijal, što je i rezultat kreiranja povoljne poduzetničke klime na svom području, izvijestili su iz Poreča. (iPress)