Udruga mladih USB Poreč pripremila je u mjesecu božićnih i novogodišnjih svečanosti punu vreću poklona i iznenađenja za svojih dvjestotinjak članova. Od 12. do 16. prosinca održat će se, tako, Adventski tjedan u kojemu će svaki dan obilježiti jedan prigodni sadržaj. Mjesto radnje je sjedište USB-a u Ulici Mate Vlašića 39, ali i starogradska jezgra gdje će plesači udruge nastupati za sve građane.

Za početak je u ponedjeljak, od 19 do 21 sat, zakazan plesni sat iznenađenja, namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole. U utorak je vrijeme za božićni kostimirani party na kojemu će se, od 16 do 18 sati, zabavljati vrtićki mališani i predškolci uzrasta od 4 do 6 godina. Srijeda je, od 18 do 21 sat, rezervirana za karaoke i film za tinejdžere. Veliko finale u petak obilježit će, od 16 do 17.30, božićni party za osnovce nižih razreda te, od 18 do 20 sati, break dance party s battleovima i izazovom „Pokaži što znaš!“.

USB-ovci će sudjelovati i u programu Adventa Poreč, pa će Porečani i njihovi gosti imati prigodu uživati u još jednoj sugestivnoj izvedbi plesačica na svili. Točan datum u drugoj polovici prosinca još treba utvrditi, a pozornica će biti na otvorenom, u starogradskoj jezgri. U četvrtak, 15. prosinca, na Trgu Matije Gupca nastupit će najmlađi plesači iz grupe Pilići, breakeri i natjecateljska grupa Speed 2.

No, svi koji prate rad ove udruge dobro znaju da su prigodni programi samo djelić njenih aktivnosti i da se iza USB-ovih vrata uvijek nešto zanimljivo događa.

- Pravo nam je otkriće bila capoeira, afro-brazilska vještina s elementima borilačkih vještina, plesa i akrobatike. Radionicu capoeire je za naše juniorke iz natjecateljske grupe Speed nedavno održao trener Kiril Namov iz Rusije. Polaznicama se to jako svidjelo i bile su vrlo motivirane za takvu nadogradnju dosad stečenog znanja iz plesa, rekla je predsjednica USB-a Ivana Domazet.

Još je jedna međunarodna suradnja u tijeku. Jednom tjedno radionice u USB-u vodi Faye Benson, profesionalna jazz plesačica iz Liverpoola, koja živi u Labinu. Osim toga, seminar posvećen suvremenim plesnim tehnikama održala je i koreografkinja Luna Lilek iz Sportskog plesnog kluba Modus iz Zagreba.

- S Modusom redovito ostvarujemo zanimljive razmjene, pa su naše uspješne solistice Lana Brčić, Sara i Antea Đukić, koje postižu odlične rezultate na sportskim plesnim natjecanjima, sudjelovale u njihovim radionicama KoreoLab u Zagrebu, kazala je Domazet, najavljujući intenzivne aktivnosti i u narednom razdoblju, stoji u priopćenju. (iPress)