Ispod tisućljetne Arene, na parkiralištu Karolina i na Riječkom gatu, danas je održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske.

Brojni mališani, ali i stariji građani i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne, pomorske policije i na punktu kriminalističke tehnike mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Imali su prilike saznati kako zaštiti sebe i svoju imovinu te dobiti informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području Istre. Djeca su za zanimanjem razgledala info punkt kriminalističke tehnike, na kojem su im policijski službenici pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te su im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Ipak, najveće zanimanje okupljenih građana izazvale su pokazne vježbe interventne policije i službenog psa Duksa koji je uspješno pronašao drogu sakrivenu u automobilu, kao i obilazak policijskih plovila, te ronioci Interventne jedinice policije koji su svoju opremu izložili na Riječkom gatu.
 
Dan otvorenih vrata samo je jedan od načina na koji se istarska policija nastoji približiti građanima, a s obzirom na brojna nasmijana lica naših najmlađih sugrađana, današnje druženje pokazalo je da, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su povremeno kvarili manifestaciju, djeca u policajcima vide prijatelje i pomagače, a za koju godinu možda i kolege.