Veliko finale DanceStar World Dance Masters održava se u Poreču od 25. do 29. svibnja! Tako je nakon dvije godine pauze DanceStar World Dance Masters u Poreč privukao 5 tisuća plesača iz cijelog svijeta te time otvorio plesnu sezonu na obali. Riječ je o najvećem plesnom spektaklu na svijetu koji plesačima i plesnim školama omogućava prezentaciju koreografija koje su pripremali za natjecanje pred poznatim sucima i plesnim pedagozima.

- Međunarodno plesno natjecanje DanceStar je sinonim za vrhunsko plesno natjecanje na kojem sudjeluje više od 5 tisuća sudionika iz 17 zemalja diljem svijeta. Veliko finale natjecanja DanceStar World Dance Masters održava se u Sportskom centru Intersport u Zelena Resortu. Najbolji plesači sa DanceStar World Toura imaju priliku nastupiti te pokazati svoj talent i vještinu, naglašava organizatorica Tatjana Pagitz.

- Ovo je 11. Dancestar u Poreču i Plavoj Laguni, vjerujem da je to znak da manifestacija ima veliku potporu u lokalnoj zajednici. Plava Laguna je partner organizatorima kao i veliki prijatelj plesa i ove manifestacije. Pet će dana naš Zelena Resort biti centar plesnih vibracija i dom najboljim plesačima, trenerima, koreografima te priznatim svjetskim pedagozima. Svi kadrovi Plave Lagune uključeni u organizaciju koji brinu o sudionicima ove manifestacije rade odličan posao i to je jako važno i jedini način da bi se gosti mogli opustiti, zabaviti, ostvariti dobre rezultate i ponovno nam se vratiti, rekao je predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Ponosan što je godinama Poreč mjesto održavanja ovog prestižnog natjecanja je i gradonačelnik Loris Peršurić koji kaže: 'Povratak Dancestara u Poreč za nas znači povratak u potpunu normalu. Pet tisuća mladih gostiju, odlična atmosfera i provod više su nego dovoljan razlog da osjetimo kako se događanja u Poreč vraćaju u velikom stilu. Svim sudionicima želim lijepi provod i boravak u našem gradu'.

Jedinstvene koreografije i izvedbe, radionice vrsnih predavača, natjecanja pod budnim okom priznatih svjetskih sudaca te  opuštajuća zabava u prekrasnoj kulisi Zelene porečke oaze, slika su koja će Hrvatsku staviti na kartu najvažnijih svjetskih plesnih događaja. Plesači ovog globalnog plesnog fenomena smješteni su u objektima Plave Lagune.

O važnosti ove manifestacije za Poreč govorio je i direktor turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

- Moramo računati da su ovi mladi ljudi naši potencijalni gosti i u budućnosti. Zato nam je važno da budemo dobri domaćini. Dancestar ćemo definitivno vrednovati kao mega event u narednom razdoblju te mu pristupamo s posebnom pažnjom. Želim svim sudionicima da sa sobom kući ponesu dobre uspomene, poručio je Velenik.

Jedan od sudaca - Žiga iz dueta umjetničkog imena E.Z. Twins je istaknuo kako se raduje vraćati u Poreč zbog sjajne atmosfere i povezanosti ne samo sudaca ili organizatora, već i svih plesača, a event nije samo natjecanje već ima i edukativnu komponentu. 'Kod ocjenjivanja važan su i stil, talent, koreografija, no najvažnije je da plesač ima onu iskru, da uživa u plesu i to prenosi na publiku, kaže Žiga.

Tijekom godine u sklopu plesnih natjecanja DanceStar održava se više od 20 radionica i seminara, a svake godine sudionici imaju priliku pokazati svoje plesne mogućnosti i na DanceStar World Dance Masters Gala nightu, posebnom događanju na kojem se predstavlja 20 odabranih koreografija, prilikom čega se plesači natječu za prestižnu titulu - DanceStar Gala Night pobjednika.

Gala night će se održati 27. svibnja s početkom u 21 sat u gradskoj dvorani Žatika.

Više informacija o natjecanju na http://www.dancestar.org/ ili putem društvenih mreža www.facebook.com/dancestar.world, www.instagram.com/realdancestar, stoji u priopćenju. (iPress)