Iskusnog pulskog instruktora ronjenja Branislava Danevskog, koji je iz potonule brodice u subotu u ranim jutarnjim satima spasio dvije putnice, u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. godine u pulskoj Komunalnoj palači primio je gradonačelnik Filip Zoričić.

„Hvala vam u ime Grada Pule i moje osobno što ste svojom brzom i nesebičnom akcijom spasili dva života. Bitno je da su svi s jedrilice živi, a vaša hrabrost je prava slika života", rekao je gradonačelnik Zoričić.

Danevski je gradonačelniku ukratko prepričao trenutke dramatičnog spašavanja.

„Sada sve to sada izgleda kao filmski scenarij, ali znajući da sam bio na licu mjesta i spasio dva ljudska života čini me neizmjerno sretnim. Danas se osjećam prilično iscrpljeno, jer još nisam cjelokupno događanje posložio u glavi. O tome što bi se dogodilo da je prilikom spašavanja nešto krenulo naopako ne želim ni razmišljati, a posebno je teško kada spašavate ljude iz svog grada koje poznajete. Odgovornost je bila neizmjerna", iskren je Danevski.

Detalji istrage havarije domaće jedrilice Canarino Furioso, koja se u noći sa 6. na 7. svibnja 2022. dogodila 16 nautičkih milja od svjetionika Porer, u kojoj je srećom preživjelo svih petero putnika, tek će se utvrditi. Četvero putnika koje je preživjelo potonuće jedrilice otpušteno je kućama. Na bolničkom liječenju ostala je samo jedna žena koja je u stabilnom stanju. (iPress)

Vezani tekst:

U dramatičnoj noćnoj akciji petero ljudi spašeno s prevrnute jedrilice