Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, u akciji spašavanja u subotu ujutro.

Dojava o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" primljena je u 3, 28 sati, izvijestili su u subotu iz Nacionalne središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka.

Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave „Tzarevich“.

Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dvije ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja.

Trojac iz mora spašen je privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda „Tzarevich“, dok su dvije osobe, koje su bile u „zračnom džepu“ trupa prevrnute brodice, spašene su zahvaljujući roniocu.

Potom je svih pet osoba prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže RH, izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći. (Hina)