Nakon što su prošli tjedan započeti radovi na  jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija u cestovnu infrastrukturu u Općini Medulin – izgradnji nogostupa  od Arena Hotela Holiday  do kampa Kažela, načelnik Ivan Kirac je  zajedno s predstavnicima Arena Hospitality Grupe obišao predmetno gradilište.

Radovi se izvode  po projektu i uz stručni nadzor tvrtke Via ing d.o.o.  a izvodi ih Zanitel d.o.o. Pula. Vrijednost samih radova  iznosi 2,1 milijun  kuna a  ukupno će se uz Županijsku cestu  ŽC 5179  izvesti ukupno 1.200 dužnih metara nogostupa.

Uz sam trošak gradnje nogostupa, Općina Medulin  će uložiti i  362.000 kuna na izgradnju javne rasvjete te  562.000,00 kuna na sustav oborinske odvodnje.

Krajobrazno rješenje koje će također pratiti izgradnju nogostupa  povezati će sve cjeline u plavo zelenu infrastrukturu.

Ovaj značajni projekt, kako za sve mještane Općine Medulin, ali i za sve naše posjetitelje, turiste, te korisnike smještajnih kapaciteta  Arena Hospitality grupe (hotela, kampova i turističkog naselja) sufinancira i Arena Hospitality Grupa i to iznosom od  jednog milijuna kuna.

Predsjednik uprave Arena Hospitality Grupe Reuel Slonim naglasio je kako se AHG  vrlo rado  odazvala pozivu Općine Medulin da zajedno  financiraju izgradnju  ove šetnice, koja će potpuno promijeniti perspektivu prilaza najznačajnijim smještajnim kapacitetima u Medulinu.   Osim  samog novčanog doprinosa, Arena Hospitality Grupa o vlastitom je  trošku izmjestila  ogradu koja se nalazila  uz  turističko naselje Ai Pini.

Direktorica Arena Grand kampa Kažela Jelena Maruškić  istaknula je da gradnja šetnice predstavlja veoma značajan projekt za sam kamp Kažela i za sve njegove goste ali i za domaće stanovništvo koje Kaželu koristi kao  lijepo uređenu šetnicu i to tijekom cijele godine. Dovršetak radova očekuje se do početka turističke sezone.

Načelnik Ivan Kirac zaključio je da  je najveći benifit izgradnje ove šetnice povećanje  sigurnosti pješačkog prometa uz glavnu županijsku prometnicu u Medulinu,  olakšavanje   dolaska  turista na medulinsku rivu, te će šetnica  u pravom smislu povezati žižu  zabavne i ugostiteljske ponude sa zonom u kojoj prevladavaju smještajni kapaciteti. (BK)