U skladu s politikom potpore mladima i poticanja izvrsnosti u obrazovanju, Grad Vodnjan raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima preddiplomskog, diplomskog ili stručnog studija, te s njima izjednačenim studijima za školsku/akademsku godinu 2021./2022.

Stipendija se odobrava za razdoblje trajanja obrazovnog plana i programa propisanog statutom ili drugim aktom obrazovne ustanove korisnika stipendije, a pravo na podnošenje prijave imaju učenici srednjih škola i redovni studenti koji ispunjavaju određene uvjete.

Srednjoškolci moraju imati prebivalište na području grada Vodnjana najmanje tri godine do dana objave Natječaja, hrvatsko državljanstvo, upisan drugi, treći, četvrti ili peti razred srednjoškolskog obrazovanja, prosjek od najmanje 4,0 u prethodnoj godini obrazovanja i podmirena dospjela potraživanja prema Gradu i tvrtkama u vlasništvu Grada.

Redovni studenti također moraju imati prebivalište na području grada Vodnjana najmanje tri godine do dana objave Natječaja, hrvatsko državljanstvo, podmirena dospjela potraživanja prema Gradu i tvrtkama u vlasništvu Grada te ne smiju biti stariji od 26 godina. Studenti prve godine studija moraju imati prosjek ocjena od najmanje 4,0 u prethodnoj godini obrazovanja, dok studenti od druge godine na dalje moraju imati prosjek ocjena od najmanje 3,5 u prethodnoj godini studija.

Obrazac prijave može se preuzeti u pisarnici Grada Vodnjana ili na službenoj web stranici pod rubrikom „natječaji“, a na istoj poveznici moguće je pronaći i sve ostale detalje natječaja te potrebnu dokumentaciju.

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj kuverti preporučenom poštom ili osobno u pisarnici Grada do 12. studenog 2021. godine, stoji u priopćenju. (iPress)