Suzana Jašić (Možemo), prvi radni dan na novoj dužnosti kao gradonačelnica Pazina preuzela je izvršnu vlast od dosadašnjeg gradonačelnika Renata Krulčića (IDS).

Primopredaji dužnosti gradonačelnice prisustvovali su novoizabrani zamjenik gradonačelnice Dragan Družeta i svi pročelnici upravnih odjela Grada Pazina, Martina Brajković Mrak, pročelnica Ureda Grada, Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Elvis Kliman, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Roberto Ladavac, Služba za unutarnju reviziju.

Suzani Jašić uručeni su sljedeći izvještaji - popis zaposlenika, analitička bilanca Grada Pazina, stanje obaveza i imovine Grada Pazina, obveze po kreditima, opći i posebni dio Proračuna Grada Pazina, podaci o ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Pazina, izjava o fiskalnoj odgovornosti te izvještaj o otklonjenim slabostima i nepravilnostima.

Renato Krulčić, donedavni gradonačelnik zahvalio se svim pročelnicima i djelatnicima na dugogodišnjoj suradnji te još jednom uputio čestitke Suzani Jašić na novoj funkciji i poželio joj puno uspjeha u vođenju Grada Pazina. Novoizabranu gradonačelnicu upoznao je s projektima i aktivnostima koje su u tijeku ili u finalnoj fazi. Dodao je da suradnju nastavljaju kroz rad u Gradskom vijeću Grada Pazina te da ostaje na raspolaganju za sva eventualna pitanja. Za kraj, naglasio je kako predaje gradsku blagajnu u plusu od oko 8 milijuna kuna.

Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, zahvalila se dosadašnjem gradonačelniku na do sad učinjenom, kao i na konstruktivnom sastanku primopredaje dužnosti i izvještaja koje treba proučiti i nastaviti s poslom. Također, izvijestila je kako će njen zamjenik Dragan Družeta dužnost zamjenika gradonačelnika obavljati volonterski te kako će uskoro objaviti i datum konstituirajuće sjednice Gradskoj vijeća Grada Pazina.

Renato Krulčić obnašao je dužnost gradonačelnika od 2009. – 2021.godine, punih 12 godina te je za sada i najdugovječniji gradonačelnik Grada Pazina. Suzana Jašić ujedno je postala prva gradonačelnica Grada Pazina.

(iPress)