Vodeći proizvođač dizel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne dizel agregate na Jadranu, Motortech Consulting d.o.o. iz Pule ovih je dana potpisao ugovor o isporuci tri brodska dizel električna agregata snage 825 kVA (660kWe) za malteškog naručioca GMKH Limited.

Agregati će biti isporučeni u brodogradilište HALONG Shipbuildnig company u Vijetnamu za prvi u nizu od četiri jednaka broda.
Prvi brod već se gradi i trebao bi biti završen do konca godine, a Motortech Consulting se obavezao sva tri agregata isporučiti u roku sedam mjeseci od potpisivanja ugovora.

Zadnji brod trebao bi biti gotov do završetka 2026. godine, pri čemu će ukupna vrijednost posla za Motortech Consulting iznositi više od tri i pol milijuna eura.

Iz Motortecha ističu da su brod projektirali uglavnom hrvatski konstruktori a kompletnu gradnju nadzirat će Hrvatski registar brodova.

Radi se o luksuznim putničkim brodovima, dužine 120 m, kapaciteta 130 putnika s oko 100 članova posade. Očekuje se da brodovi u ljetnom periodu plove Mediteranom, a zimi na Bahamima.

- Moramo reći da je to vrijednosno jedan od najvećih poslova koje je Motortech Consulting ugovorio od svog nastanka prije više od trideset godina“ napominje Livio Bolković, direktor tvrtke. (iPress)