Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo pranje novca.

Muškarca se sumnjiči da je u listopadu prošle godine otvorio bankovni račun, s ciljem daljnjeg prijenosa novčanih sredstava stečenih prijevarom te pomaganja počinitelju da prikrije i izbjegne oduzimanje imovinske koristi stečene kaznenim djelom. Nakon što je otvorio bankovni račun, ustupio ga je na korištenje nepoznatom počinitelju kako bi on mogao prebaciti novac koji je dobio prijevarom s računa oštećenog 54-godišnjaka.

Naime, 54-godišnjaku se prošle godine javio nepoznati počinitelj i priopćio mu kako na računu za kriptovalute ima nekoliko tisuća eura i da mu ih žele isplatiti na njegov bankovni račun. Oštećeni je pristao i instalirao aplikaciju, a potom je pristupio svom internet bankarstvu, što je iskoristio počinitelj i i putem aplikacije prebacio novac s računa oštećenog na račun 48-godišnjeg pomagača.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici nastavljaju provoditi izvide. (iPress)