U posljednja dva dana u Istri su teško ozlijeđena tri vozača motocikla te policija poziva na dodatan oprez u prometu.

Prva prometna nesreća dogodila se u naselju Murine na području Umaga 16. travnja oko 10 sati, kada je 58-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, kolnikom Duge ulice. Dolaskom do zavoja, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio kontrolu nad motociklom i pao, pri čemu je zadobio teže ozlijede te mu je liječnička pomoć pružena u OB Izola.

Druge dvije nesreće dogodile su se jučer na području Pule. Oko 16.10 sati 59-godišnjak je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, kolnikom Santoroiove ulice te je dolaskom do raskrižja s Ulicom Boža Gumpca, započeo skretati u lijevo, bez da je prethodno propustio vozila koja su dolazila iz drugog smjera. Pritom je oduzeo prednost prolaska motociklu, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 42-godišnjak, a koji je od siline udarca odbačena na vjetrobransko staklo automobila. Vozač motocikla je zbog težih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu, a protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Dva sata kasnije, oko 18.10 sati, 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je automobilom, pulske registracijske oznake, odvojkom kolnika Fažanske ceste te se započeo uključivati na Fažansku cestu, a da pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Pritom je u njegovo vozilo udario motocikl, pulske registracijske oznake, kojim je Fažanskom cestom upravljao 48-godišnjak. Vozač motocikla je zbog težih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu, a protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (iPress)