Muškarac (56) iz Španjolske koji je prije nekoliko dana mamio djecu u automobil više nije u Hrvatskoj. Kako neslužbeno doznajemo automobil koji je unajmljen u Italiji više nije na području Republike Hrvatske, piše 24sata.hr.

Podsjetimo, spomenuti muškarac je na engleskom jeziku mamio djecu na stajalištu školskog autobusa u Trvižu u okolici Pazina.

Navodno mu je bila namjera da uđu u njegovo vozilo. Dio snalažljivih školaraca uspio ga je snimiti te su snimke pokazali roditeljima. Fotografije i video starijeg muškarca s bradom počele su se munjevito dijeliti po društvenim mrežama i grupama za dopisivanje kao upozorenje.

Očevici kažu da su ga i dan ranije vidjeli na istome mjestu, ali i u bližoj okolici. Osim što je na snimkama zvao djecu u vozilo, mnogima je upao u fokus zbog svog neobičnog izgleda.

Policija i dalje rasvjetljava ovaj, za mnoge šokantan slučaj, koji je uzbunio istarsku javnost.

- Kriminalističko istraživanje i dalje je u tijeku. Imamo saznanja o kojem se čovjeku radi, ali dok se ne završi s kriminalističkim istraživanjem, više podataka ne možemo iznositi - rekao je tada za 24sata Alen Pačić iz PU Istarske.