Na području Istre je jučer tijekom dana i noći evidentirano šest naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je 6. prosinca oko 7.20 sati u Ušićevim Dvorima, kada je 49-godišnjak automobilom, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara udaljila.

Potom je oko 7.45 u naselju Lovrečica 65-godišnji talijanski državljanin upravljao automobilom, talijanske registracijske oznake te je prednjim dijelom udario u srnu koja je uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Nakon toga je oko 17.30 sati u Kaštelu 43-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u srnu koja je nakon udara u automobil pobjegla. Oko 19.30 sati u Bujama 24-godišnjakinja je automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u srnu koja se nakon udara udaljila.

Na porečkom području evidentirana su dva naleta na divljač. Na cesti Tinjan - Baderna oko 23.10 sati 25-godišnjakinja je automobilom, pulske registracijske oznake, prednjim dijelom naletjela na srnu koja je nakon udara uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Posljednji slučaj evidentiran je noćas oko 00.20 sati na porečkoj obilaznici, kada je 22-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila. (iPress)