U riječkom KBC-u jutros u 9.25 sati preminuo još jedan putnik iz automobila koji je jučer navečer sudjelovao u teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u kojoj su na mjestu nesreće život izgubile osobe. Jutros je ozljedama je podlegao 25-godišnji državljanin Srbije. Novi list javlja kako se liječnici još uvijek bore za život 27-godišnjeg vozača.

- Vozač je zbog brzine znatno veće od propisane izgubio nadzor i udario u prometnu signalizaciju, a potom i u prometni otok naplatne postaje, izvijestila je PU istarska.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanje. (iPress/Photo: Nel Pavletic/PIXSELL)