Umaška policija s ispostavom Buje-Buie dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim bosansko hercegovačkim državljaninom i 43-godišnjakinjom te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo krađe i dvije teške krađe od čega su dvije teške krađe počinili zajedno s 43-godišnjakom.

Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su 29. studenoga oko 23,40 sati u mjestu Fiorini kod Brtonigle zatekli troje osumnjičenih koji su neposredno prije zatjecanja provalili u pomoćni objekt kuće za odmor, u vlasništvu 58-godišnjaka. Uhićeni su i dovedeni u policijsku postaju. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su svi zajedno u noći sa 27. na 28. studenoga provalili u ostavu u Grožnjanu iz koje su otuđili razni alat, čime su je oštetili 63-godišnjakinju za nekoliko tisuća eura. Također, bosanskohercegovačkog državljanina i 43-godišnjakinju sumnjiči se da su istoj vlasnici početkom listopada sa zemljišta u Grožnjanu otuđili više sadnica citrusnog voća, čime su je oštetili za nekoliko stotina eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 43-godišnjak i 43-godišnjakinja su uz kaznenu prijavu u večernjim satima 30. studenoga privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske dok se protiv bosanskohercegovačkog državljanina podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)