Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdio je u srijedu MVEP.

Talijanski mediji objavili su imena stradalih. Smrtno je stradala Hrvatica Antonela Perković (24) koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom Markom Bakovićem.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Marko je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

"U prometnoj  nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

U nesreći turističkog autobusa u Italiji poginula je 21 osoba, a 15 je ozlijeđeno. Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su bili upravo posjetili Veneciju.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

Kako javlja talijanski Corriere della Sera, u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije poginula je jedna osoba iz Hrvatske.

U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, a među identificiranim žrtvama je pet ukrajinskih državljana, Nijemac, Hrvat, Francuz i talijanski vozač: Alberto Rizzotto, 40-godišnjak iz Trevisa, navodi taj talijanski medij. Ozlijeđenih je 15, dvoje djece, dvoje tinejdžera, od kojih je petero u vrlo teškom stanju. Vatrogascima su bili potrebni sati da izvuku tijela, navode talijanski mediji.

Slobodna Dalmacija javlja kako je, prema za sada neslužbenim informacijama, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije, bilo i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Kako neslužbeno doznaju, radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje. (iPress)