Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su jučer u večernjim satima na području općine Ližnjan temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu prostora koje osumnjičeni koristi. Tijekom pretraga policijski službenici pronašli su više PVC smotuljaka sa ukupno 447,5 grama amfetamina, prozirnu kapsulu sa sadržajem droge MDMA, neto težine 0,6 grama i šest tableta droge MDMA te 116 grama kreatina, 103 grama kofeina, 382 grama glutamina koje materije je koristio za povećanje mase droge, kao i preciznu digitalnu vagu koju je koristio za vaganje droge namijenjene daljnjoj prodaji.

Tijekom pretrage u prostorije je pristupio 53-godišnjak koji je kod sebe posjedovao tri smotuljka sa ukupno 4 grama amfetamina, te mu je uručen prekršajni nalog sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni 55-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jutros priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)