Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišnji austrijski državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.  

U ponedjeljka, 29. svibnja oko 15.20 sati, gosti jednog naturističkog kampa primijetili su muškarca koji se ponašao čudno u blizini djece kod vodenog tobogana. Naime, muškarac je mobitelom snimao nagu djecu, a kada mu je prišao zaštitar kojeg su pozvali gosti kampa, muškarac je počeo bježati. Zaštitari su ga ubrzo zaustavili i zadržali do dolaska policijskih službenika, koji su muškarca potom uhitili i priveli u policijsku postaju. Osumnjičeni je u događaju lakše ozlijeđen.
 
Policijski službenici su, u cilju pronalaska predmeta koji se povezuju s počinjenjem kaznenog djela, temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu prostora, vozila i mobilnog uređaja koje osumnjičeni koristi te su na mobilnom uređaju pronašli inkriminirajući sadržaj.
 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)