Broj maturanata labinske srednje škole ozlijeđenih u prevrtanju traktora s prikolicom kojim su krenuli na proslavu posljednjeg dana nastave, popeo se na šesnaest, no nitko nije životno ugrožen, doznaje se u petak poslijepodne u pulskoj Općoj bolnici.

U pulskoj bolnici primljeno je 11 djevojaka i troje mladića, te još dvoje u KBC-u Rijeka. Nitko od njih nije životno ugrožen, ali je među njima troje teže ozlijeđenih, uključujući osobu s prijelom ruke i gležnja.

"Jedno je dijete nakon inicijalne obrade pušteno kući, a zasad su ostala djeca na promatranju te će se vidjeti kojom dinamikom će ih se otpuštati kući", istaknula je ravnateljica bolnice Irena Hrstić. 

Uzrok nesreće još se utvrđuje, no do nje je navodno došlo zbog otkazivanja kočnica na nizbrdici.

Traktorom je, kako se doznaje, upravljala maloljetna osoba. 

U Labinu je tijekom proslave posljednjeg dana škole ozlijeđeno najmanje 14 maturanata a norijada je otkazana. Grupa maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina krenula je u Prtlog na trakotoru s prikolicom. Nažalost, na putu prema Prtlogu jedan je traktor skliznuo s prometnice, a prikolica se prevrnula pri čemu je ozlijeđeno više maturanata.

Ozlijeđeni maturanti prevoze se kolima Hitne u pulsku i riječku bolnicu ali prema prvim informacijama nitko nije ozbiljnije povrijeđen. Norijada je otkazana. 

Nesreća se dogodila oko 10.40 sati na zavojitoj cesti, a navodno su traktoru otkazale kočnice. Na terenu su uz brojne liječničke ekipe bili i vatrogasci.

Ozlijeđeno je 16 maturanata, njih osam teže, a ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Pula i KBC Rijeka. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Na teren su odmah stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć s pet vozila.

Očevid je još uvijek u tijeku dok vučna služba izvlači traktor i prikolicu iz provalije.  (iPress/Hina/foto Radio Labin/ Photo: Saša Miljević/PIXSELL)