Zagrebački i brodsko-posavski policajci otkrili su i uhitili provalnika u čijem su stanu pronađene torbice raznih dizajnera i drugi ukradeni predmeti vrijedni preko 600.000 eura.

Policija je izvijestila da je 36-godišnjak osumnjičen da je u listopadu prošle godine provalio u kuću na području Slavonskog Broda, a tijekom kriminalističkog istraživanja policajci su posumnjali da bi se provalnik mogao nalaziti na području grada Zagreba.

"Odmah po prikupljenim saznanjima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su 36-godišnjaka da bi potom obavili pretragu stana na području Peščenice kojim se osumnjičeni koristio", izvijestila je policija.

Pretragom njegova stana pronađena je veća količina torbica raznih dizajnera kao i drugi predmeti za koje se posumnjalo da uglavnom potječu iz provale u srpnju prošle godine na Šestinskom vrhu.

To je u konačnici i potvrđeno kroz daljnje kriminalističko istraživanje, priopćila je policija, ističući da materijalna šteta iznosi više od 600.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija. (Hina)