Policijski službenici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje-Buie su u subotu, 3. prosinca oko 2,15 sati na kolniku Ulice Joakima Rakovca u Umagu uočili osobni automobil Opel pulskih registracijskih oznaka koji je krivudao po kolniku.

Nakon što su vozaču dali svjetlosne i zvučne signale, isti se nastavio kretati Ulicom E. Pascalia, Trgovačkom ulicom, da bi ga u konačnici zaustavili u Ulici D. Alighierija. Muškarac je policijskim službenicima odbio dati na uvid osobne dokumente, te je odbio ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu.

Vozač je također tijekom policijskog postupanja iskazao namjeru da se udalji sa mjesta kontrole. Odbijajući postupiti po naredbama policijskih službenika, već je vozilo pokušao staviti u pogon, nakon čega su policijski službenici nad njime primijenili sredstva prisile i uhitili vozača.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su mu izdali naredbu o određivanju mjere opreza, a utvrđeno je i kako 41-godišnji vozač ima izrečenu važeću zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te se protiv njega pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. (iPress)