U dane vikenda, od 18. do 20. studenog 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih dvije s lakše ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Prometna je policija 20. studenoga oko 02.35 sati zaustavila i kontrolirala 40-godišnjaka koji je kolnikom ulice Jurja Žakna upravljao osobnim automobilom Ford, pulskih registracijskih oznaka. Budući da je davao znakove alkoholne poremećenosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je odbio. Obzirom su osobite okolnosti ukazivale da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Zbog počinjenog prekršaja muškarcu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kn kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Umaška je policija pak 20. studenoga oko 02.50 sati u Jadranskoj ulici u Umagu zatekla i kontrolirala 26-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom BMW, pulskih registracijskih oznaka. Vozač je alkotestiran te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1.86 promila. Muškarcu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. (iPress)