U akciji policije i Uskoka u utorak je na splitskom području, prema neslužbenim informacijama, uhićeno 12 osoba, među kojima i troje gradskih zaposlenika zbog niza navodnih nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola splitskom poduzetniku.

Prema neslužbenim informacijama u antikorupcijskoj akciji su uhićeni poduzetnici Mario Jukić i Zvonko Kotarac, njegov brat Ivan Kotarac, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, nekadašnja vijećnica Kerumovog HGS-a Danijela Špalj, bivša voditeljica Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje grada Splita Lada Pocrnić Mladinić, njen muž Neven Mladinić i pomoćnica Ljiljana Poletti Kopešić inače viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Uhićene su u dvije projektantice hotela te voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja Boris Marelja.

Nezakonita gradnja na elitnim lokacijama na Žnjanu i Mejama

Meta istrage su gradnja hotela Amphora na Žnjanu u vlasništvu Zvonka Kotarca i zgrade na Mejama, odnosno investitori, arhitekti i osobe koje su im izdavale potvrde. Na teret im se navodno stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, davanje i primanje mita...

Splitski odvjetnik Vinko Ljubičić medijima je potvrdio da zastupa osumnjičenog Kotarca, no o detaljima slučaja nije želio govoriti.

Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno.

Splitski gradonačelnik ili netko od njegovih zamjenika još se nisu oglasili o ovom slučaju.

Uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku, nakon čega će osumnjičenici za koje će tužiteljstvo zatražiti određivanje istražnog zatvora biti dovedeni pred suca istrage splitskog Županijskog suda.

Neslužbeno je riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

(Hina)